HR EN

Internet & tisak

12
veljače

Kolumna: Hrvatska i Ujedinjeni narodi

Povodom 25. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Ujedinjenim narodima koja je bila lani, zastupnik i bivši ministar vanjskih poslova Tonino Picula napisao je kolumnu o iskustvima Hrvatske kao članice.
07
veljače

Puna potpora Komisije Pelješkom mostu

Nakon što je predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker pokazao jasan politički stavo o važnosti projekta i za Hrvatsku i za EU, prema mišljenju europarlamentarca Tonina Picule otklonjene su sve dileme koje su se nataložile u zadnje vrijeme u pogledu izgradnje Pelješkog mosta.
06
veljače

EU zanimaju države u rubnim dijelovima

SDP-ov eurozastupnik Tonino Picula u emisiji "Novi dan" iz Strasbourga je komentirao govor premijera Plenkovića u Europskom parlamentu, hrvatsku vanjsku politiku, posjet Aleksandra Vučića Zagrebu i granični spor sa Slovenijom.
06
veljače

Europarlamentarci podržali strategiju širenja EU-a

Hrvatski europarlamentarci podržali su u raspravi u Europskom parlamentu predstavljenu strategiju Europske komisiije proširenja Europske unije na države zapadnog Balkana.
27
siječnja

Neformalno: Narodnjaci nisu "moja šalica čaja"

S Mislavom Bagom zastupnik Tonino Picula razgovarao je o svojoj kćeri Petri, mladosti kada je svirao u rock bendu, životu u Velikoj Gorici i danima kada je bio ministar vanjskih poslova.
22
siječnja

SDP treba dati odgovor na ključna hrvatska pitanja i animozitete u stranci

O aktualnim prijeporima sa Slovenijom, odgovoru koji je dobio od Europske komisije vezano uz blokadu ulaska Hrvatske u OECD i situaciji u SDP-u, zastupnik Tonino Picula govorio je za Glas Slavonije.
20
siječnja

Hrvatska treba aktivniju vanjsku politiku

Jedino proaktivna vanjska politika može otkloniti opasnost da u novom miješanju karata u Bruxellesu Hrvatska ne bude svrstana u skupinu članica kojima će nova rješenja biti nametnuta. Da bi ostala na "pravoj strani povijesti", Hrvatska se ne smije svrstavati među članice koje svojom unutarnjom politikom dovode u pitanje temeljne demokratske vrijednosti na kojima počiva europski projekt, piše zastupnik Tonino Picula za Slobodnu Dalmaciju.
18
siječnja

Hrvatska mora voditi aktivnu regionalnu politiku

O putu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u BiH, bilateralnim odnosima, izbornom zakonu i europskom putu BiH, u Studiju 4 govorio je SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, koji se javio iz Strassbourga.
17
siječnja

Slovenski pritisak na RH iritira Bruxelles

Ljubljana je napravila dva koraka previše i pritišćući Zagreb počela iritirati Komisiju, premda Zagreb ne bi smio precjenjivati koliko će Komisija štititi naš interes u graničnom sporu s Ljubljanom - poručio je zastupnik Tonino Picula u razgovoru za Novi list.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.