HR EN

Internet & tisak

25
rujna

Nagrada Udruzi Transplant nagrada je volonterstvu i humanosti!

Hrvatska udruga Transplant danas je u Hrvatskom saboru dobila nagradu „Europski građanin“ koju Europski parlament dodjeljuje za iznimna postignuća pojedincima i organizacijama koje rade na promicanju europskih vrijednosti i identiteta, a za koju ih je nominirao zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula.
22
rujna

Piculin projekt: Otoci predvodnici u štednji vode

Potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za otoke, zastupnik Tonino Picula, otvorio je jutros u Komiži konferenciju u sklopu projekta izrade modela upravljanja vodom 'Water Saving Challenge' na europskim otocima. Međunarodni projekt koji obuhvaća Hrvatsku, Grčku, Francusku i Irsku, Picula je pokrenuo u suradnji s Kraljevskim institutom za tehnologiju iz Stockholma.
22
rujna

Otoci Europe mogli bi trošiti četvrtinu vode manje

Otoci Europe ubuduće bi mogli trošiti četvrtinu vode manje nego sada, ustvrdili su predstavnici europskih otoka i otočkih organizacija koji sudjeluju na konferenciji koju je u Komiži na Visu organizirao hrvatski zastupnik u Europskome parlamentu i potpredsjednik Međuskupine za otoke Tonino Picula. Konferencija je počela danas, a traje do nedjelje.
20
rujna

Kako otoci mogu pomoći kopnu?

Prvi rezultati projekta „Žedni otoci“, koji je zastupnik Picula simbolično pokrenuo na Svjetski dan voda 22. ožujka ove godine u Bruxellesu, ovaj će vikend biti predstavljeni na konferenciji u Komiži na otoku Visu.
18
rujna

Picula pokrenuo međunarodni projekt za vodu na europskim otocima

Potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za otoke, zastupnik Tonino Picula, u suradnji s Kraljevskim institutom za tehnologiju iz Stockholma pokrenuo je međunarodni projekt izrade modela upravljanja vodom "Water Saving Challenge" na europskim otocima. Projekt obuhvaća osam otoka: po dva iz Francuske, Grčke, Irske i dva iz Hrvatske - Vis i Lastovo
17
rujna

Piculin projekt: kako sačuvati vodu na otocima

Potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za otoke, zastupnik Tonino Picula, pokrenuo je međunarodni projekt izrade modela upravljanja vodom 'Water Saving Challenge' (WaSaC) na europskim otocima. Projekt obuhvaća osam otoka od kojih po dva iz Francuske, Grčke, Irske a iz Hrvatske to su Vis i Lastovo. Prve rezultate istraživanja Picula će predstaviti 22. rujna na konferenciji u Komiži na Visu.
13
rujna

Juncker bi spomenuo odnose Hrvatske i Slovenije da je htio

Europarlamentarac Tonino Picula osvrnuo se na govor Jeana Claudea Junckera pred Europskim parlamentom o stanju Unije. Posebno se osvrnuo na dio u kojem je gospodin Juncker rekao da Hrvatsku vidi kao dio Schengena...
12
rujna

EU već vozi u više brzina, ne smijemo ostati na začelju

Što se očekuje od Junckerovog izlaganja i što će to značiti za Hrvatsku ako Europa udari putem više brzina? "Ne mislim da će to biti rutinski govor jer vremena nisu rutinska. 60 godina od osnivanja, a EU je u delikatnoj ekonomskoj i političkoj krizi", kaže zastupnik Europskog parlamenta Tonino Picula.
04
rujna

Picula o položaju Hrvatske u EU

Nakon parlamentarnih izbora u Njemačkoj 24. rujna, Francuska će izaći s deset konkretnih prijedloga o reformi Europske unije nakon Brexita. Javlja se mogućnost da Hrvatska u toj priči bude "izgurana" na margine EU jer Hrvatska nema euro i još nije dio Schengena. Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula komentira za Jutarnji list.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.