HR EN

Internet & tisak

20
studenog

Otočnost mora ući u europske statistike!

Zastupnik Picula je na plenarnoj sjednici istaknuo da zbog problema nedostatka statističkih podataka vezanih za otoke, a na kojima živi čak 17 milijuna ljudi, njihov status danas nije adekvatno priznat što otočanima otežava i povlačenje raspoloživih sredstava.
20
studenog

Bez posla i škole neće biti života na škojima

Hrvatski eurozastupnik Tonino Picula ustrajno se i sustavno bavi otocima. Osnivač je Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja u kojoj je zadužen za sve europske otoke. Europska federacija malih otoka koja predstavlja 360 tisuća otočana s 1640 malih europskih otoka izabrala je Piculu kao zastupnika koji je u trenutnom sazivu najviše napravio za otoke te ga odlučila kandidirati za nagradu za najboljeg europarlamentarca u kategoriji regionalnog razvoja.
14
studenog

Otočni status mora biti priznat na EU razini!

Zastupnik Tonino Picula je na plenarnoj sjednici u Europskom parlamentu u Strasbourgu istaknuo da zbog problema nedostatka statističkih podataka za otoke na kojima živi čak 17 milijuna ljudi, njihov status nije adekvatno priznat što im između ostalog, otežava i povlačenje sredstava.
13
studenog

Otoci u srži rješenja, a ne problema

"Iskustvo govori: kada broj opcija pada,treba stvarati nove prilike. Otoci trenutno nemaju poseban status u okviru postojeće kohezijske politike, a to želim promijeniti. Vjerujem da će otoci uskoro dobiti poseban status unutar europskog proračuna, ali i u očima onih koji ih promatraju s kopna", piše zastupnik Tonino Picula u kolumni za Privredni vjesnik.
12
studenog

"Picula je najbolji" - stanovnici 1640 europskih otoka!

Otočani su odabrali hrvatskog zastupnika Tonina Piculu za eurozastupnika godine jer smatraju da je najviše od svih napravio za razvoj malih europskih otoka i poboljšanja života na njima.
11
studenog

Forum Europa: Kako krize utječu na daljnje proširenje?

Europsku uniju potresaju brojne unutrašnje krize, a kako će se one reflektirati na daljnji proces proširenja i koliko su otporne zemlje jugoistočne Europe, bila je tema Foruma Europe na N1 televiziji. Zastupnik Tonino Picula sudjelovao je u raspravi uz zastupnika Ivana Jakovčića i Zorana Nečeva iz Europskog fonda za Balkan.
05
studenog

Nagrađen projekt za europske otoke Tonina Picule

Water Saving Challenge odnosno izazov štednje vode na otocima, zajednički projekt zastupnika Picule te Kraljevskog instituta za tehnologiju iz Stockholma, izabran je za najbolji projekt u kategoriji održivog upravljanja vodom u sklopu ‘The Greening Islands Award’ ove subote na talijanskom otoku Favignana.
25
listopada

Tržište rada treba regulirati u korist radnika

Prema novom prijedlogu Direktive o izaslanim radnicima, radnici bi trebali biti isto plaćeni i imati jednake radne uvjete kao i radnici u zemlji u koju su upućeni. Do sada je vrijedilo pravilo prema kojemu je radnik najčešće plaćen prema standardima zemlje iz koje dolazi. Kako će o direktivi o izaslanim radnicima u Europskom parlamentu glasati hrvatski zastupnici, otkrivaju u razgovoru za tportal.
23
listopada

Zlostavljanje u bilo kojem obliku mora biti sankcionirano

Desetak asistentica u Europskom parlamentu u Strasbourgu optužilo je zastupnike tog zakonodavnog tijela Europske unije za seksualno zlostavljanje. Zastupnik Tonino Picula smatra da odgovorni trebaju odgovarati ako se utvrdi da su optužbe istinite.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.