HR EN

Video & audio

26
rujna

Rezultati izbora u Njemačkoj više su odraz političkog trenda nego kampanje

Rezultate njemačkih parlamentarnih izbora komentirali su u HRT-ovom Studiju 4 hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula (SDP), predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač (HDZ) i zastupnik SPD-a u Bundestagu Josip Juratović.
25
rujna

Dobro jutro Hrvatska: Europski građanin

Udruga Transplant i Tvrtko Barun ovogodišnji su hrvatski dobitnici nagrade "Europski građanin" Europskog parlamenta, uz dobitnike iz drugih država članica EU-a. Nominirali su ih zastupnici Tonino Picula i Dubravka Šuica koji su uoči dodjele nagrade danas u Saboru, zajedno s Tanjom Watz, predsjednicom Udruge Transplant i Tvrtkom Barunom, gostovali u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.
13
rujna

Picula za Studio 4

Zastupnik Tonino Picula komentirao je Junckerov govor o stanju Unije za Studio 4 HRT-a.
10
rujna

Mađarska blokada- dodatan pritisak Zagrebu da smekša stajališta oko MOL-a

Ni Mađarska nakon Slovenije neće podržati zahtjev Hrvatke za članstvo u OECD-u. Budimpešta se pozvala na odnos Hrvatske prema MOL-u i njegovu šefu uprave Zsoltu Hernadiju. Situaciju je za Media servis komentirao zastupnik Picula.
07
rujna

Reakcija na slovensku blokadu ulaska RH u OECD

Slovenija ne može podržati članstvo Hrvatske u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) jer ne ispunjava uvjete za uključenje - izvjestili su slovenski diplomatski izvori. Novu "blokadu" Hrvatske je za Dnevnik 3 HRT-a komentirao zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula.
05
rujna

Picula za N1 o odnosima u regiji

Zastupnik u Europskom parlamentu govorio je o odnosima Hrvatske i Slovenije, odnosima sa Srbijom, Pelješkom mostu i ulozi BiH te drugim aktualnostima u regiji, u live javljanju za N1 studio.
17
srpnja

Ruši li se vladavina prava u EU?

U jutarnjoj mozaičnoj emisiji na Prvom programu Hrvatskoga radija, zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula gostovao je zajedno s prof. Anđelkom Milardovićem s Instituta za europske i globalizacijske studije, Ivanom Novoselom iz Kuće ljudskih prava i Srećkom Matićem s HRT-a. Razgovarali su o "zločestoj djeci" Europske unije, Poljskoj i Mađarskoj, odnosno o tome što se trenutno događa i što Bruxelles može poduzeti kada neka od zemalja članica krši pravila.
29
lipnja

Picula o arbitraži za Dnevnik Nove tv

Tonino Picula, zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu, za Dnevnik Nove TV je komentirao presudu Arbitražnog suda, kao i razloge zbog kojih je baš Njemačka uputila poruku koja ne ide na ruku službenom Zagrebu.
28
lipnja

Picula o Schengenu (video)

Zastupnik Tonino Picula sudjelovao je u raspravi Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta o Schengenskom informacijskom sustavu i podsjetio na svoje važne amandmane.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.