HR EN

Video & audio

17
studenog

U mreži Prvog - jačanje obrambene suradnje

Dvadeset i tri zemlje članice EU potpisale su u Bruxellesu dokument o namjeri jačanja obrambene suradnje. Znači li to stvaranje zajedničke europske obrane i stvaranje europske vojske? Što to znači za Hrvatsku, a što za EU i međunarodne odnose - bila je to tema emisije na Hrvatskom radiju u kojoj je sudjelovao zastupnik Tonino Picula.
26
listopada

Spremnost za Schengen

Za mjesec dana u Hrvatsku stižu europski stručnjaci koji će procjenjivati spremnost za Schengen. Jesu li uklonjeni nedostaci na koje se ranije upozoravalo, hoće li, zbog straha od terorizma, način na koji je Schengen funkcionirao prije desetak godina prestati postojati, bila je tema emisije "Dossier Europa" u kojoj je sudjelovao eurozastupnik Tonino Picula.
24
listopada

Nulta tolerancija na zlostavljanje žena u EP

Javna osuda i ozbiljne političke i kaznene posljedice prvi su korak u rješavanju problema seksualnog uznemiravanja - komentirali su hrvatski eurozastupnici optužbe asistentica iz Europskog parlamentu.
23
listopada

Raskorak BiH između ambicija i stvarnog napretka na putu u EU

Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu, izjavio je da BiH trenutačno ima najveći raskorak između iskazanih ambicija za članstvom u EU i stvarnog napretka na tom putu u javljanju za Studio 4.
12
listopada

Prilika za hrvatske otoke - natječaji za 2 milijuna eura

Europska unija od sljedećeg mjeseca raspisuje natječaje za dodjelu dva milijuna eura za projekte energetske učinkovitosti na otocima. Inicijativu je pokrenuo zastupnik Tonino Picula.
11
listopada

Udruga Transplant i Tvrtko Barun primili nagradu "Europski građanin"

Hrvatska udruga Transplant koja promiče darivanje i presađivanje organa i voditelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi Tvrtko Barun, primili su u srijedu navečer na svečanosti u Europskom parlamentu nagradu "Europski građanin".
04
listopada

Picula o referendumu u Kataloniji

Gost N1 studija uživo bio je SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula, koji je komentirao odnos Europske unije prema referendumu u Kataloniji.
26
rujna

Rezultati izbora u Njemačkoj više su odraz političkog trenda nego kampanje

Rezultate njemačkih parlamentarnih izbora komentirali su u HRT-ovom Studiju 4 hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula (SDP), predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač (HDZ) i zastupnik SPD-a u Bundestagu Josip Juratović.
25
rujna

Dobro jutro Hrvatska: Europski građanin

Udruga Transplant i Tvrtko Barun ovogodišnji su hrvatski dobitnici nagrade "Europski građanin" Europskog parlamenta, uz dobitnike iz drugih država članica EU-a. Nominirali su ih zastupnici Tonino Picula i Dubravka Šuica koji su uoči dodjele nagrade danas u Saboru, zajedno s Tanjom Watz, predsjednicom Udruge Transplant i Tvrtkom Barunom, gostovali u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.