HR EN

Intervjui

24
rujna

Intervju za Al Jazeeru

Tonino Picula, hrvatski eurozastupnik, nekadašnji ministar vanjskih poslova Hrvatske i šef Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom, za Al Jazeeru komentira situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi na međunarodnom planu.
26
kolovoza

Intervju: Naši su otoci puni potencijala

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula inicijator je osnivanja Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja u Europskom parlamentu, pri čemu je on zadužen za europske otoke. Da je zadaću shvatio ozbiljno pokazuje i njegov nedavni sastanak s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijelom Žalac, koja je najavila novi Zakon o otocima.
18
kolovoza

BiH treba novi dogovor i izbjeći "mostarizaciju"

Voditelj Izaslanstva Europskog parlamenta za BiH i Kosovo zastupnik Tonino Picula, govori o velikim iskušenjima BiH, stanju u regiji i integracijama u intervjuu za Večernji list BiH.
14
lipnja

Intervju za Mrežu tv

U intervjuu za Mrežu tv, zastupnik Picula razgovarao je o svom radu kao voditelja Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom, o aktivnostima Međuskupine za europska mora, priobalje i otoke gdje je zadužen za europske otoke.
30
svibnja

Intervju za Klix.ba

Zastupnik u Evropskom parlamentu i bivši ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula u razgovoru za Klix.ba govorio je o Rezoluciji Europskog parlamenta o Bosni i Hercegovini, o tome kako je Parlament FBiH osudio Rezoluciju, izmjenama Izbornog zakona BiH, kanalu na hrvatskom jeziku, Daytonu 2, kao i europskom putu Bosne i Hercegovine.
26
ožujka

Picula za Telegram

Zastupnik Tonino Picula razgovarao je o krizi EU i poziciji Hrvatske uoči rasprava o budućnosti EU, politici prema Zapadnom Balkanu, Rusiji te stanju socijaldemokracije, u velikom intervjuu za Telegram.
17
siječnja

Intervju za Nacional

Zastupnik Tonino Picula u intervjuu za Nacional govori o svojim aktivnostima u Europskom parlamentu, trenutnoj situaciji u Europskoj uniji, ukidanju viza između Hrvatske i Amerike, izvješćima o napretku Srbije i Kosova te komentira domaća događanja.
22
prosinca

Intervju - Daytonski sustav - predložak za stagnaciju i sukobe

Ovo je bila godina velikog napretka za BiH, tvrdi zastupnik Picula, ali upozorava da pravi izazovi tek predstoje za ovu zemlju. Cijeli intervju čitajte u nastavku.
18
studenog

Intervju za Dnevni avaz

"Moje šanse ovise o tome u kojoj mjeri i u kojem pravcu članstvo SDP-a želi promjene postojećeg stanja. Nakon niza poraza na izborima, dva puta u deset mjeseci i na tri od četiri parlamentarna izbora u devet godina, SDP ne treba samo novo vodstvo. Stranka se mora obnoviti programski, statut prilagoditi demokratskim zahtjevima članstva, a organizacijski biti jače prisutna tamo gdje nas nema ili smo oslabili", rekao je kandidat za predsjednika SDP-a Tonino Picula za Dnevni avaz.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.