HR EN

Intervjui

06
studenog

Otoci bi se trebali razvijati u smjeru kvalitetnijeg života mještana, a tek nakon toga privlačiti turiste

Aktivni rad Međuskupine polučio je brojne ideje i projekte, ali i obećavajuće smjernice zbog čega bi život na otocima mogao biti bolji. Zastupnik u Europskom parlamentu Picula u razgovoru za Dubrovački dnevnik govori kako je posebno ponosan na činjenice da su otoci konačno priznati kao jedinstvena područja suočena s izazovima i da će kohezijska politika ubuduće biti prilagođenija potrebama tih zajednica. Naglašava kako danas osjeća optimizam kada razmišlja o budućnosti hrvatskih otoka...
26
listopada

Hrvatskim otocima mogu pomoći otočani, ali uz jaku potporu države i EU

Zastupnik Tonino Picula u svojem je mandatu osnovao Međuskupinu za mora, rijeke, otoke i priobalna područja zahvaljujući kojoj su otoci dobili posebnu pozornost. Upravo zahvaljujući Piculinim inicijativama, Europska komisija već je osigurala 2 milijuna eura za razvoj projekata energetske neovisnosti otoka. O budućnosti hrvatskih otoka Picula govori u intervjuu za Lider.
30
rujna

Intervju tjedna

Zastupnik Tonino Picula sudjelovao je u emisiji "Intervju tjedna" Jasmine Popović na Hrvatskom radiju.
24
rujna

Intervju za Al Jazeeru

Tonino Picula, hrvatski eurozastupnik, nekadašnji ministar vanjskih poslova Hrvatske i šef Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom, za Al Jazeeru komentira situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi na međunarodnom planu.
20
rujna

Mreža tv - intervju iz Bruxellesa

Zastupnik Tonino Picula za Mrežu tv komentirao je aktualne stvari: odnose Hrvatske i Slovenije, odnose s Mađarskom, Pelješki most, ulazak Hrvatske u Schengen.
26
kolovoza

Intervju: Naši su otoci puni potencijala

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula inicijator je osnivanja Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja u Europskom parlamentu, pri čemu je on zadužen za europske otoke. Da je zadaću shvatio ozbiljno pokazuje i njegov nedavni sastanak s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijelom Žalac, koja je najavila novi Zakon o otocima.
18
kolovoza

BiH treba novi dogovor i izbjeći "mostarizaciju"

Voditelj Izaslanstva Europskog parlamenta za BiH i Kosovo zastupnik Tonino Picula, govori o velikim iskušenjima BiH, stanju u regiji i integracijama u intervjuu za Večernji list BiH.
14
lipnja

Intervju za Mrežu tv

U intervjuu za Mrežu tv, zastupnik Picula razgovarao je o svom radu kao voditelja Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom, o aktivnostima Međuskupine za europska mora, priobalje i otoke gdje je zadužen za europske otoke.
30
svibnja

Intervju za Klix.ba

Zastupnik u Evropskom parlamentu i bivši ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula u razgovoru za Klix.ba govorio je o Rezoluciji Europskog parlamenta o Bosni i Hercegovini, o tome kako je Parlament FBiH osudio Rezoluciju, izmjenama Izbornog zakona BiH, kanalu na hrvatskom jeziku, Daytonu 2, kao i europskom putu Bosne i Hercegovine.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.