HR EN

Intervjui

12
veljače

Intervju za Jutarnji list

Situaciju u SDP-u, nastup premijera Andreja Plenkovića u Europskom parlamentu i vanjsku politiku koju provodi aktualna Vlada, komentirao je SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula u razgovoru za Jutarnji list.
12
veljače

Intervju za Večernji list

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula dao je veliki intervju za Večernji list.
20
prosinca

Intervju o Schengenu, politici za otoke i stanju na Bliskom Istoku

Zahvaljujući hrvatskom europarlamentarcu koji sjedi u redovima Socijalista i Demokrata, a na čiju se inicijativu kao potpredsjednika Međuskupine Europskog parlamenta zaduženog za otoke posebna pažnja posvetila upravo toj problematici, dogodili su se konkretni pomaci na tom planu. Osim o toj temi, u razgovoru za Portal Oko zastupnik Tonino Picula dotaknuo se i aktualnih pitanja proširenja Schengena na Hrvatsku te reflektiranja nemirne situacije na Bliskom Istoku na ostatak svijeta...
28
studenog

S 2 milijuna eura pomogao energetskoj neovisnosti hrvatskih otoka

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula inicijator je osnivanja Međuskupine u kojoj je kao potpredsjednik zadužen za europske otoke. Zbog njegove uloge u razvoju europskih otoka i financiranju projekata na otocima putem europskih fondova, ESIN je odabrao Piculu kao zastupnika koji je najviše napravio za europske otoke zbog čega je kandidiran za najboljeg europarlamentarca u kategoriji regionalnog razvoja" U razgovoruza Nacional, Picula je govorio o tim projektima i sljedećim potezima.
06
studenog

Otoci bi se trebali razvijati u smjeru kvalitetnijeg života mještana, a tek nakon toga privlačiti turiste

Aktivni rad Međuskupine polučio je brojne ideje i projekte, ali i obećavajuće smjernice zbog čega bi život na otocima mogao biti bolji. Zastupnik u Europskom parlamentu Picula u razgovoru za Dubrovački dnevnik govori kako je posebno ponosan na činjenice da su otoci konačno priznati kao jedinstvena područja suočena s izazovima i da će kohezijska politika ubuduće biti prilagođenija potrebama tih zajednica. Naglašava kako danas osjeća optimizam kada razmišlja o budućnosti hrvatskih otoka...
26
listopada

Hrvatskim otocima mogu pomoći otočani, ali uz jaku potporu države i EU

Zastupnik Tonino Picula u svojem je mandatu osnovao Međuskupinu za mora, rijeke, otoke i priobalna područja zahvaljujući kojoj su otoci dobili posebnu pozornost. Upravo zahvaljujući Piculinim inicijativama, Europska komisija već je osigurala 2 milijuna eura za razvoj projekata energetske neovisnosti otoka. O budućnosti hrvatskih otoka Picula govori u intervjuu za Lider.
30
rujna

Intervju tjedna

Zastupnik Tonino Picula sudjelovao je u emisiji "Intervju tjedna" Jasmine Popović na Hrvatskom radiju.
24
rujna

Intervju za Al Jazeeru

Tonino Picula, hrvatski eurozastupnik, nekadašnji ministar vanjskih poslova Hrvatske i šef Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom, za Al Jazeeru komentira situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi na međunarodnom planu.
20
rujna

Mreža tv - intervju iz Bruxellesa

Zastupnik Tonino Picula za Mrežu tv komentirao je aktualne stvari: odnose Hrvatske i Slovenije, odnose s Mađarskom, Pelješki most, ulazak Hrvatske u Schengen.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.