HR EN

Projekti Ureda

18
listopada

Svjetski dan kravate

Danas se obilježava Svjetski dan kravate - hrvatskog proizvoda koji odavno nije samo modni dodatak već simbol civiliziranosti i poštovanja, te predstavlja temeljne europske vrijednosti.
11
listopada

Središnja dodjela nagrade Udruzi Transplant

Hrvatska udruga Transplant danas je na središnjoj ceremoniji u Europskom parlamentu u Bruxellesu dobila nagradu "Europski građanin", za koju ih je nominirao zastupnik Tonino Picula.
10
listopada

Novih 10 milijuna EUR-a za otoke!

Zastupnik Tonino Picula sastao se u Bruxellesu s Christopherom Jonesom, zamjenikom generalnog direktora Opće uprave za energetiku Europske komisije. Povod susreta bili su nedavno pokretanje Otočkog foruma za energetiku na Kreti i nastavak provedbe Akcijskog plana za otoke (Preparatory Action) kojeg je Picula predložio s kolegama Santom (MT) i Giuffridom (IT) i za koji je odobreno 2 milijuna EUR-a iz proračuna EU, nakon pozitivne evaluacije Komisije i glasovanja Europskog parlamenta.
25
rujna

Škole ambasadori Europskog parlamenta

Zastupnik Tonino Picula posjetio je danas II. i VII. gimnaziju u Zagrebu i uručio plakete učenicima - mladim ambasadorima Europskog parlamenta te ravnateljima i mentorima koji su uključeni u program „Škole ambasadori Europskog parlamenta (EPAS)“.
09
rujna

Newsletter - pregled aktivnosti (svibanj-kolovoz)

Zastupnik Tonino Picula nastavlja sa svojim redovitim aktivnostima, a u ovom newsletteru možete vidjeti one najvažnije u razdoblju od svibnja do kolovoza 2017. godine.
26
srpnja

Zastupnik Picula sastao se s ministricom Gabrijelom Žalac

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula i ministrica za regionalni razvoj i fondove Europske unije Gabrijela Žalac sastali su se danas u Ministarstvu na radnom sastanku povodom pripreme nacrta novog Zakona o otocima, te razgovarali o mogućnostima suradnje Ministarstva i Ureda zastupnika na unapređenju kvalitete života otočana.
29
svibnja

Konferencija Hrvatska kakvu trebamo

"Hrvatska treba otklanjati predrasude drugih o nama, ali i mi moramo odbacivati naše predrasude o drugima", poručio je zastupnik Picula tijekom konferencije o brandiranju Hrvatske koju je organizirao Večernji list u Zagrebu.
09
svibnja

Newsletter zastupnika Picule (siječanj - travanj) 2017.

U prvom ovogodišnjem newsletteru, pročitajte sažetak aktivnosti zastupnika Picule u protekla četiri mjeseca - od siječnja do travnja.
22
ožujka

Konferencija povodom 60 godina od Rimskih ugovora

Zastupnik Tonino Picula sudjelovao je na konferenciji "Budućnost Europske unije: postignuća, izazovi, perspektive", a uoči sastanka na vrhu koji će se održati u Rimu 25. ožujka u povodu obilježavanja 60. obljetnice potpisivanja Rimskih ugovora.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.