HR EN
24. kolovoza 2017. Internet & tisak

Hrvatskim otocima novim zakonom posebni porezi?

Donošenje novog Zakona o otocima dobra je prilika da Hrvatska učini život na njima još kvalitetnijim kako bi postali mjesto gdje se ljudi žele trajno naseliti, a ne samo sezonski boraviti - rekao je za Novi list, zastupnik Tonino Picula, potpredsjednik Mđuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja zadužen za europske otoke.

"Postojeća Strategija napisana je prije 20 godina, 1997., i sada je vrijeme da se napiše nova na osnovi koje bi se onda izradio Zakon koji bi predvidio mjere i programe za pomoć otocima. Od 50 naseljenih otoka, njih 28 je vrlo malo, s ukupno 300 stanovnika, i na njima bi se trebao potaknuti razvoj. Na ostala 22 od kojih su neki gotovo samodostatni, trebalo bi taj postojeći razvoj usmjeriti" – rekao je Picula.

Dodao je da je on zajedno s još dvoje kolega iz Europskog parlamenta od Europske komisije uspio dobiti dva milijuna eura za projekte proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

"Treba pronaći i način kako otoke napraviti privlačnijim investitorima koji ih izbjegavaju zbog njihovih specifičnosti. U svakom slučaju novi je Zakon o otocima dobra prilika da Hrvatska učini život na svojim otocima još boljim i kvalitetnijim" – rekao je Picula.

Cijeli članak čitajte na linku.

Novi zakon o otocima

Izvor: Novi list
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.